Najave događaja
Vesti

Početak kupališne sezone
Početak kupališne sezone
Subota, 28. Jun 2014.

Turistička organizacija opštine Vršac u saradnji sa Centrom Millennium i Art Centrom iz Beograda u subotu, 28.juna 2014. godine u 16:00 časova programom za decu obeležiće početak kupališne  sezone na Vršačkom jezeru. U “dečjoj zoni”klovnovi i animatori pripremili su zabavu i igre za najmlađe čime će najaviti dečje programe u toku leta. Svakog petka, subote i nedelje u “dečjoj zoni” priređivaće se različiti sportski, edukativni, muzički i drugi sadržaji za decu, a u toku su i prijave za školu plivanja na Vršačkom jezeru koja počinje 4. jula 2014. godine.

 

Pored  dečjeg  programa, u toku leta, za odrasle su planirani turniri u stonom tenisu, šahu, odbojci na pesku, kao i različiti oblici aerobika i rekreacije.

 

Sve informacije o sportskim, dečjim i zabavnim programima u toku kupališne sezone biće dostupne na info-pultu Turističke organizacije na ulazu u Vršačko jezero.


Humanitarna nedelja Opštine Vršac od 25.maja do 8.juna 2014.
Humanitarna nedelja Opštine Vršac od 25.maja do 8.juna 2014.
Nedelja, 08. Jun 2014.


"Jazztronic 2014"
Ponedeljak, 02. Jun 2014.


Deseti Internacionalni Džez i Bluz festival "Jazztronic 2014" održaće se u Vršcu od 29. maja do 1. juna.

Ulaz je besplatan za sve koncerte, osim za koncert hora Viva Vox. Sav prihod od ovog koncerta biće doniran stanovništvu područja ugroženim poplavama.

Vršac spada u grupu gradova koji na kulturnoj i umetničkoj sceni zauzimaju značajno mesto, ne samo zato što je imao i ima zapažene stvaraoce, nego i zato što su Vrščani publika koja zna da ceni, poštuje i podržava istinske vrednosti.

Unije studenata

Prozno i likovno stvaralaštvo dominira, ali nova vremena nose drugačija interesovanja i različita stremljenja. Muzika, konačno, zauzima svoje mesto. U gradu Sterije, Vaska Pope, Paje Jovanovića, pre devet godina otvorena je i stanica jazz istorije. Vršac je postao tačka u kojoj se spajaju različite generacije ljubitelja improvizovane muzike.

Organizator festivala je Društvo ljubitelja jazz-a i eletronike Jazztronic, osnovano aprila 2002. godine. Predsednik Momir Cvetković kaže da je Društvo nastalo iz potrebe da se u Vršcu reprezentuje džez, bluz, rok muzika kao i svaka druga vrsta muzike u kojoj postoji improvizovana forma.

Godinama zanemarenoj publici ponudili su kvalitetniji sadržaj. Odlična selekcija, eminentna imena koja publiku vode od tradicionalnog do modernog džeza, profesionalna organizacija i dobra podrška medijske mreže, čine da svet oko Vršca za vreme Jazztronica drugačije živi.

Program i satnica Festivala:

Četvrtak, 29.05.
21.30 časova Foaje NP Sterija
BEOGRADSKI JAZZ TRIO FEAT. KRISTIJAN MLAČAK - SRB

Petak, 30.05.
20.30 časova

Subota, 31.05.
20.30časova Velika scena NP Sterija
VIVA VOX - SRB
22h Foaje NP Sterija
DELTA BLUES GANG - CRO

Nedelja, 01.06.
20.30časova Velika scena NP Sterija
STOIKS - SRB
22h Foaje NP Ssterija
FUNKY TRAIN - SRB

U pratećem programu biće izložba Foto kluba Vršac, dok će Jazz Therapy fur music, Jazz odsek Muzičke škola "Josif Marinković" i F.M.U. beogradski jazz akademci svirati na više lokacija u gradu.

PRVOMAJSKI URANAK I USPON NA GUDURIČKI VRH
PRVOMAJSKI URANAK I USPON NA GUDURIČKI VRH
Četvrtak, 01. Maj 2014.

Opština Vršac i Turistička organizacija opštine Vršac organizuju besplatan autobuski prevoz za sve zainteresovane sugrađane.

1. maja 2014. termini polaska: 8.00, 9.00, 10.00 i 11.00 časova.
Na relaciji: ● Autobuska stanica STUP Vršac,
                   ● Stajalište kod apoteka Šinković,
                   ● Parking kod hotela „Srbija”
                   ● Stajalište kod zgrade „Helvecija”
                   ● Plato kod restorana „Kod Slaviše”.

Termini povratka: 15.00, 16.00, 17.00 i 18.00 časova, od platoa kod restorana „Kod Slaviše” do grada.


2. maja 2014. Turistička organizacija opštine Vršac organizuje „Uspon na Gudurički vrh“ uz pratnju stručnog vodiča. Polazak autobusa je u 8.30 časova sa parkinga kod hotela „Srbija. Svi zainteresovani sugrađani koji budu dolazili sopstvenim prevozom mogu da sačekaju grupu kod manastira Središte, polazak na Gudurički vrh je u 9.00 časova.
Vreme planirano za povratak je oko 14.00 časova.

Turistička organizacija opštine Vršac poziva sve sugrađane da iskoriste lepo vreme i praznične dane provedu na Vršačkim planinama. Želimo Vam srećne prvomajske praznike.
<<  < Nazad 1 - 4 of 5 Napred >  >>
Anketa
Kako ocenjujete
turističku ponudu
opštine Vršac?
Odlična
Dobra
Može biti i bolja
Loša
Ne znam
Arhiva