Obaveštenja
Vesti

Komasacija KO Vršac
Komasacija KO Vršac
Četvrtak, 21. Maj 2015.

OPŠTINA  VRŠAC
KOMISIJA  ZA  KOMASACIJU
KO  VRŠAC


OBAVEŠTENjE

     OBAVEŠTAVAJU SE SVI GRAĐANI  VRŠCA DA ĆE SE, U PROSTORIJAMA MESNE ZAJEDNICE ''ŽIVA JOVANOVIĆ'' VRŠAC, UL. 2. OKTOBRA 1, (PREKO PUTA MALE CRKVE), DANA 28.5.2015. GODINE (ČETVRTAK) U 18 ČASOVA, ODRŽATI SKUP UČESNIKA KOMASACIJE NA TEMU POČETKA GEODETSKO-TEHNIČKIH RADOVA U POSTUPKU KOMASACIJE U KO VRŠAC.
     POZIVAMO SVE ZAINTERESOVANE VLASNIKE POLjOPRIVREDNOG ZEMLjIŠTA DA PRISUSTVUJU SKUPU.

KOMISIJA  ZA  KOMASACIJUŽiva Pavkov, dipl.  pravnik
PREDSEDNIK

POZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA ZA DODELU JAVNIH PRIZNANJA
POZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA ZA DODELU JAVNIH PRIZNANJA
Sreda, 15. April 2015.

Na osnovu člana 7. Statuta Opštine Vršac („Službeni list Opštine Vršac“, бр.10/2008, 13/2008 и 3/2015) i člana 5. Odluke o javnim priznanjima („Službeni list Opštine Vršac“, бр.2/2005), Opština Vršac objavljujePOZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA ZA DODELU JAVNIH PRIZNANJARadi odavanja posebnih priznanja za izuzetne rezultate postignute u različitim oblastima privrednog i društvenog života i rada, kao i za posebne zasluge, Odlukom Skupštine opštine Vršac ustanovljavaju se javna priznanja Opštine Vršac: Nagrada za životno delo, zvanje Počasnog građanina i Povelja grada Vršca.

1. Nagrada za životno delo se dodeljuje pojednincu koji je u toku svog radnog veka trajno ostvarivao izuzetne lične rezultate u oblastima nauke, društvenih delatnosti, umetnosti, privrede, sporta i drugih oblasti rada i stvaralaštva i time dao izuzetan doprinos ugledu i razvoju grada i opštine Vršac.

2. Zvanje Počasnog građanina opštine Vršac se dodeljuje pojedincu koji je svojim radom ili stvaralaštvom izuzetno doprineo afirmaciji kulturnih, istorijskih, privrednih i drugih vrednosti opštine Vršac. Počasnim građaninom opštine Vršac može biti proglašen i strani državljanin.

3. Povelja grada Vršca se dodeljuje pojedincu, ustanovi, preduzeću ili organizaciji koji su svojim izuzetnim delom ili graditeljskim poduhvatom ostvarili rezultate koji se mogu smatrati doprinosom kulturnoj, arhitektonskoj, privrednoj ili stvaralačkoj baštini uopšte, ili koji su lično doprineli ostvarivanju kapitalnih razvojnih projekata Opštine.

Nagrade se uručuju na svečanosti koja se održava povodom dana Opštine i slave grada,na dan Svetog Teodora Vršačkog 29.maja.

Opština Vršac poziva sve da svoje predloge za dodelu priznanja ustanovljenih ovom odlukom, sa odgovarajućim obrazloženjem, dostave do 04.05.2015. godine na pisarnici Opštine Vršac, naslovljeno na Kabinet predsednika Opštine Vršac.PREDSEDNIK OPŠTINE
 Čedomir Živković

Обавештење
Обавештење
Sreda, 01. April 2015.

Општинско веће Општине Вршац, на седници одржаној 25. марта 2015. године, разматрајући предлог за формирање комисије за процену штетног утицаја базних станица мобилних телефона на животну средину донело је следећи закључак

цео текст закључка можете узети овде

DANI MLADIH VINA
DANI MLADIH VINA
Petak, 27. Februar 2015.

DANI MLADIH VINA - GUDURICA
28.2.2015. godine - od 11 do 17 časova

Vršačka regija ubraja se u najstariji vinogradarski kraj, koji je prepoznatljiv i po proizvodnji vina, ali i kao destinacija koja ima predispozicije da postane lider i razvije vinski turizam kao specifičan oblik turizma.

Gudurica, kao vinsko selo koje ima tradiciju proizvodnje vina, organizuje niz manifestacija radi boljeg pozicioniranja na tržištu vina. Jedna u nizu je i FESTIVAL “DANI MLADIH VINA” koji Udruženje vinara “VINSKO SELO” ove godine organizuje po treći put.   

Ovu manifestaciju podržali su i  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu AP Vojvodine,  Opština  Vršac, MZ Gudurica i Turistička organizacija opštine Vršac.  

Pozivamo Vas da 28.02.2015. godine svojim prisustvom uveličate manifestaciju i probate najkvalitetnija gudurička i vršačka vina. Ovoga dana svi podrumi u Gudurici biće otvoreni za degustacije vina od 11 do 17 časova.
AGENDA:
12.30 – Otvaranje izložbe vina vršačkog područja i izložbe ručnih radinosti udruženja žena uz nastup KUD “Gudurica” Sala Doma kulture, Gudurica
13.15 -Obilazak   vinskih podruma i degustacija vina u podrumima:
 “Nedin”, “Selecta”, “Bahus” i “Gudurička priča”

<<  < Nazad 1 - 4 of 123 Napred >  >>
Anketa
Kako ocenjujete
turističku ponudu
opštine Vršac?
Odlična
Dobra
Može biti i bolja
Loša
Ne znam
Arhiva