Obaveštenja
Vesti

Javni poziv za obuku i trening malih i srednjih preduzeća
Javni poziv za obuku i trening malih i srednjih preduzeća
Četvrtak, 11. Oktobar 2012.

Program integrisane podrške inovacijama, koji finansira Evropska unija i realizuje se u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisuje


JAVNI POZIV
za obuku i trening malih i srednjih preduzeća u okviru

PROGRAMA ZA UNAPREĐENJE INOVACIJAProjekat integrisane podrške inovacijama (IISP) finansira Evropska unija u cilju podsticanja konkurentnosti i ekonomskog rasta u Republici Srbiji, kroz jačanje inovacija u malim i srednjim preduzećima. Svrha PROGRAMA ZA UNAPREĐENJE INOVACIJA, koji se relizuje kroz ovaj projekat, je da podstakne tehnološke inovacije u malim i srednjim preduzećima kroz besplatnu obuku i trening za započinjanje i realizovanje inovativnih aktivnosti.

Program za unapređenje inovacija obezbeđuje tehničko-konsultantsku podršku za 300 malih i srednjih preduzeća kroz obuku, trening i konsalting u oblasti strateškog planiranja i realizovanja inovacija za sledeće aktivnosti:
•    razvoj novog ili poboljšanje postojećeg proizvoda ili usluge;
•    uvođenje novog ili poboljšanje postojećeg procesa proizvodnje;
•    unapređenje organizacione strukture preduzeća;
•    unapređenje marketing strategije preduzeća;
•    povezivanje malih i srednjih preduzeća sa organizacijama za podršku inovacijama i inovacionim mrežama (Evropska mreža za preduzetništvo i dr.)
•    povezivanje malih i srednjih preduzeća sa lokalnim inovacionim info centrima, koji preduzećima mogu pružiti korisne informacije za razvoj tehnologije, proizvoda ili poslovnog procesa;
•    povezivanje malih i srednjih preduzeća sa tehnološkim brokerima, koji pomažu kompanijama da pronađu nove tehnologije za unapređenje i razvoj proizvoda, usluga ili poslovnih procesa odnosno podstiču transfer tehnologija od naučno-istraživačkih institucija ka inovativnim preduzećima.
Kompletan tekst poziva možete pogledati klikon na link ispod

http://www.iisp.rs/Javni-poziv


Obaveštenje poverenika za izbeglice opštine Vršac
Obaveštenje poverenika za izbeglice opštine Vršac
Sreda, 10. Oktobar 2012.

Za lica integrisana na teritoriji opštine Vršac, koja su bila u statusu izbeglice, za one koji su još uvek u statusu izbeglice i za interno raseljena lica da je rok za popunjavanje Upitnika o potrebama trajnog zbrinjavanja produžen do kraja ovog meseca.

Potrebno je da se lica koja do sada nisu popunila Upitnik, obrate povereniku za izbeglice u zgradi Opštine Vršac, kancelarija 138, kako bi popunjavanjem upitnika bile evidentirane njihove potrebe.

Upitnici o potrebama trajnog zbrinjavanja su sastavni deo konkursne dokumentacije kod donatora, iz tog razloga lica koja su u stanju potrebe bez popunjenog upitnika neće imati pravo na trajno zbrinjavanje iz donatorskih fondova.

POVERENIK ZA IZBEGLICE
Biljana Mihajlovski


Objavljivanje zahteva za davanje saglasnosti na cenovnik usluga prevoza u gradsko-prigradskom saobraćaju
Objavljivanje zahteva za davanje saglasnosti na cenovnik usluga prevoza u gradsko-prigradskom saobraćaju
Četvrtak, 27. Septembar 2012.

Na osnovu člana 28. Zakona o komunalnim delatnostima Opštinsko veće objavljuje zahtev STUP "VRŠAC" A.D.  za davanje saglasnosti na  cenovnik usluga prevoza u gradsko-prigradskom saobraćaju.

možete preuzeti kompletnu dokumentaciju sa novim cenama


Objavljivanje zahteva za davanje saglasnosti na korekciju cena komunalnih usluga
Objavljivanje zahteva za davanje saglasnosti na korekciju cena komunalnih usluga
Četvrtak, 27. Septembar 2012.

Na osnovu člana 28. Zakona o komunalnim delatnostima Opštinsko veće objavljuje zahtev DP "2.oktobar"  za davanje saglasnosti na korekciju cena komunalnih usluga.

možete preuzeti kompletnu dokumentaciju sa novim cenama


<<  < Nazad 72 - 75 of 136 Napred >  >>