FRESENIUS NAJAVIO ZAPOSLENjE 150 RADNIKA U VRŠCU
FRESENIUS NAJAVIO ZAPOSLENjE 150 RADNIKA U VRŠCU
Petak, 10. Septembar 2010.

Predstavnici lokalne samouprave obišli su u petak 10. avgusta pogon kompanije "Fresenius Medical Care" u Vršcu. Razlog posete je otvaranje nove linije za montažu arterio-venskih sistema, koja će biti montirana do kraja oktobra, a za trosmenski rad na ovoj liniji biće pimljeno 160 radnika.

"Zalaganje predstavnika "Fresenius Medical Care Srbija" da se novi proizvodni pogon otvori baš u Vršcu nas sve veoma raduje. Osnovni cilj koalicije koja je sada na vlasti je upravo zapošljavanje i zbog toga je za nas od izuzetnog značaja što će se u Vršcu zaposliti 160 ljudi i to već u novembru i decembru mesecu. Sa druge strane, veoma je bitno i što će "Fresenius" imati veliku  investiciju u Vršcu već naredne godine kao što je izgradnja velike i moderne fabrike", rekao je predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković tom prilikom i dodao da će za manje od mesec dana biti gotova izgradnja infrastrukture u Tehnološkom parku, koji će biti ključna tačka razvoja Vršca. On je dodao i da će Opština Vršac stajati na raspolaganju, pre svega kao partner, "Freseniusu" i svim budućim invetitorima.

"Osnovni elementi opreme su specijalna montažna traka dužine 24 metra, sa ventilacionim sistemom i mašina za pakovanje. Puštanje u rad ove opreme planirana je do kraja oktobra. Do kraja godine iskristalisaće se sastav radnika sposoban da prati pun planirani kapacitet", istakao je direktor proizvodnje, Vojislav Bugarski i dodao da je u međuvremenu izvršena tehnološka priprema prostora, odnosno  „čiste sobe“ za instalaciju opreme, kao i garderobe sa GMP prelazom za radnike na novoj liniji.

Generalni direktor Fresenius Medical Care Srbija doo Predrag Vranić, istakao je da kupna ulaganja u projekat iznose 750.000 EUR. On je dodao i da "Fresenius Medical Care Srbija" zapošljava 330 radnika u Beogradu i Vršcu, kao i 115 radnika u 5 specijalnih bolnica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Pored predsednika opštine, Frezeniusov pogon obišli su i Biljana Hasanović-Korać, republički poslanik i Dragiša Vučinić, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu.