Pokrajinski sekretar za kulturu posetio Vršac
Pokrajinski sekretar za kulturu posetio Vršac
Četvrtak, 14. Mart 2013.
Pokrajinski potpredsednik Vlade i sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je Opštinu Vršac 14.03.2013. Na sastanku, sekretara sa predsednikom Opštine, članom Opštinskog veća za kulturu i direktorom Doma omladine Vršac, vodili su se razgovori vezani za završetak radova na građevinama od kulturnog i istoriskog značaja, kao i o realizaciji projekata iz oblasti kulture na teritoriji opštine Vršac.

„Naš prioritet je završetak Vršačke kule, kao Opština spremni smo da izgradimo pristupne puteve. Milan Popović je izrazio želju da određenom donacijom učestvuje u ovom projektu, dok će pokrajinski sekretarijat za kulturu donirati glavni deo sredstava jer bez njihove pomoći ne možemo završiti radove na kuli. Cilj nam je da naše utvrđenje pored kulturnog značaja, treba da ima i turistički i ugostiteljski sadržaj. Nadam se da će radovi na ovom utvrđenju, koje je simbol grada biti završeni do jeseni. Danas smo razgovarali i o ostalim projektima, posebno sam zahvalan što smo naišli na razumevanje za manifestacije, kao što je festival džeza, Međunarodni festival folklora „Vršački venac“, za vršački gržđebal kao najznačajniju manifestaciju našeg regiona, projekti Doma omladine su takođe od velikog značaja, kao i pozorište „Sterija“ koje svake godine organizuje manifestaciju „Pozorišna jesen“.- istakao je Čedomir Živković.

„Projekti i ideje postoje i mi umemo da ih prepoznamo. Činjenica ja da se malo novca izdvaja za kulturu, ali postoje prioriteti. Došao je trenutak za završetak Vršačke kule i to samo govori o tome koliko je ova sredina napredovala na polju kulture. Podržaćemo i vaše pozorište, koje pred somborskog i novosadskog spada u jedno od kvalitetnijih u pokrajini. Naš osnovni cilj, kao sekretarijata, je da izmestimo kulturna dešavanja izvan Novog Sada i tako probudimo i oživimo druga mesta u Vojvodini.“ – izjavio je Slaviša Grujić.